Descoperă 10 lucruri pe care NU le știai despre dinții tăi!

Descopera 10 lucruri pe care NU le stiai despre dintii tai

Ai grijă de întregul tău corp, pentru că toate părțile acestuia sunt interconectate. Mens sana in corpore sano, principiul latin după care medicina se ghidează și în prezent se aplică și în cazul danturii, care, de cele mai multe ori, este neglijată până în ultimul moment, deoarece nu pare atât de importantă. 

Află 10 lucruri pe care NU le știai despre dinții tăi!

  1. Zâmbetul contribuie la formarea unei bune prime impresii, așadar este o modalitate de comunicare în sine. Atunci când zâmbesc, oamenii le pot transmite interlocutorilor mesaje de prietenie, de simpatie, de alianță sau de sprijin.
  2. Surâsul este o reacție normală, această expresie facială denotând bucurie și bună dispoziție.
  3. Zâmbetul nu schimbă doar expresia feței, ci stimulează și creierul să producă endorfină, hormonul fericirii, care îți poate schimba complet starea de spirit. La fel ca în cazul posturilor corporale, atunci când zâmbești, îi dai acestuia impresia că ești fericit, ceea ce îl va determina să răspundă ca atare.
  4. Ființele umane sunt singurele care zâmbesc! Deși se pot citi expresii de fericire și pe chipul unor animale, precum cățeii, aceștia din urmă folosesc totuși coada pentru a-și arăta bucuria. Mai mult, studiile au demonstrat faptul că oamenii zâmbesc încă din perioada intrauterină.
  5. Dinții sunt ”pe viață”, așadar ține cont de faptul că se pot deteriora odată ce înaintezi în vârstă. Sănătatea întregului corp depinde de starea acestora, de aceea verificarea lor periodică la un cabinet stomatologic este vitală pentru a evita pierderea ulterioară. Să previi este mai ușor decât să tratezi, iar o igienizare constantă te ține departe de tratamentele costisitoare.Descopera 10 lucruri pe care NU le stiai despre dintii tai 2 scaled 1
  6. Dantura este cartea de vizită a unei persoane. Are și un rol estetic, nu doar unul funcțional, iar oamenii își evaluează potențialii parteneri și în funcție de starea acesteia.
  7. Dinții sănătoși sunt esențiali pentru sistemul digestiv. O masticație fără dureri cauzate de carii sau de plombe deteriorate și fără disconfort asigură mărunțirea eficientă a alimentelor, ceea ce ajută la digestie.
  8. Pe lângă aspectul fizic, o dantură frumoasă are și o componentă psihică. O durere de dinți îți poate strica și starea de spirit, dacă alegi să o ignori mai mult timp. De asemenea, agitația nervoasă inconștientă din timpul somnului se manifestă și se observă și la nivel dentar prin bruxism, adică acea nevoie incontrolabilă de a scrâșni din dinți atunci când te frământă un gând sau ai o emoție puternică.
  9. Tratarea la timp a afecțiunilor dentare te scutește de cheltuieli ulterioare mai mari, dar te ajută și să previi agravarea cariilor care îți pot pune viața în pericol atunci când ajung să afecteze țesutul gingival și apar sângerările.Descopera 10 lucruri pe care NU le stiai despre dintii tai 3 scaled 1
  10. Nu în ultimul rând, îngrijirea dinților este esențială pentru confortul tău psihic în relațiile interumane. Vei fi mai încrezător și le vei da încredere și celor din jur prin zâmbetul tău.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care nu le știai sau pe care poate le ignorai când venea vorba despre dantura ta. Nu trebuie să uiți faptul că, pentru sănătatea ta fizică și psihică, trebuie să ai grijă de dinți și să mergi periodic la control. 

Surse foto: shutterstock.com, storyblocks.com

Parteneri