Despre densitatea cuvintelor cheie într-un articol – mit în SEO (optimizare pentru motoarele de căutare)

Olivian Breda a scris într-un articol (Despre mitul densității cuvintelor cheie și importanța lor pentru SEO):

 

Dacă citești diferite surse în online, poți ajunge la concluzia că densitatea de folosire a unor termeni în pagină contează.

 

Cu alte cuvinte, spun unii, contează de câte ori folosești un termen în pagină.

 

Eu zic așa – contează mult o cercetare pe cuvinte cheie, să fii atent care sunt termenii cheie pe care să te axezi, asta e important.

 

Contează ca dacă scrii un articol pe un termen cheie, să folosești acel termen, pe undeva (meta titlu, titlu în sine – h1, meta descriere, conținut pagină). Dar scrie foarte natural, și ignoră orice încercare de a stabili o formulă magică pentru cuvintele cheie. Fă un text care să fie apreciat de vizitatori, asta contează mult mai mult decât o formulă pentru cuvintele cheie.

 

Pe de altă parte, dacă vrei să îți demonstrezi ție însuți că densitatea cuvintelor cheie contează, vei găsi resurse care zic asta. Yoast SEO calculează densitatea cuvintelor cheie. Ahrefs, la fel, au un articol pe blog. Am citit recent opinia unui specialist SEO care pune accentul pe densitatea cuvintelor cheie.

 

Ce zic cei de la Google? În anul 2014, John Mueller (Google) a spus:

“Keyword density, in general, is something I wouldn’t focus on. Search engines have kind of moved on from there.” (citat aproximativ: densitatea cuvintelor cheie e ceva pe care nu m-aș axa, motoarele de căutare au evoluat de aici)

 

În opinia mea, paginile ar trebui să folosească o singură dată un termen-cheie în: meta titlu, h1 (titlul paginii), conținut (aici poate fi de 2-3 ori), meta descriere.

 

Atât, doar aici, restul e irelevant.

 

Dacă o pagină este pe un anumit termen, va folosi în mod inevitabil termenul peste tot unde trebuie – meta titlu, h1, conținut, meta descriere.

 

Ca o concluzie – densitatea unui cuvânt cheie într-un articol este mai degrabă un mit decât o realitate.

Mai multe articole »

 

Sursa foto »