DIICOT îşi suspendă activitatea. Alte parchete şi instanţe din ţară procedează la fel

Fără precedent.  DIICOT își suspendă activitatea până pe 8 martie, timp de 4 ore în fiecare zi. Decizia  vine ca urmare a ordonanței care modifică legile justiției. DIICOT investighează toate dosarele privind infracțiunile de crimă organizată și terorism.

Magistrații din mai multe instanțe și parchete din țară au decis să-și suspende activitatea. Cu toții sunt nemulțumiți de modificări aduse legilor justiției, prin ordonanță de urgență.
Astazi s-a votat si suspendarea activitatii si la:
– Judecatoria Târgoviște
– Parchetul Judecatoriei Drăgășani
– Parchetul Judecatoriei Sector 5
– Curtea de Apel Pitesti
– Parchetul Tribunalului Mures
Iar Curtea de Apel Brasov a initiat revocarea Liei Savonea de la sefia CSM
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti a decis deja suspendarea activității timp de o săptămână. La fel și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov.
Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile, iar Tribunalul Cluj a decis și suspendarea activității începând de luni.
Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea activității cu publicul până pe 27 februarie.
Primii care au decis suspendarea activității în semn de protest față de ordonanța de urgență pentru modificarea legilor justiției au fost judecătorii Tribunalului Cluj, care au anunțat că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână.

Mai mult pe Realitatea.net