• Home
  • Prima
  • Dîncu, despre războiul din Ucraina: „Ce vedem acum este o acalmie falsă. S-ar putea ca săptămâna viitoare să vedem o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi”

Dîncu, despre războiul din Ucraina: „Ce vedem acum este o acalmie falsă. S-ar putea ca săptămâna viitoare să vedem o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi”

dincu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că nu sunt date concrete despre deplasarea frontului din Ucraina către Odesa, dar că acest scenariu a fost luat în calcul de NATO.

Vasile Dîncu a vorbit despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră, el apreciind: „În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”.

Ministrul a precizat că acest plan nu este nou pentru NATO. „S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, a adăugat Vasile Dîncu.

„Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte”, a mai declarat ministrul.

Acesta crede că liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie, negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.

„Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (…) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării, la Antena 3, potrivit romaniatv.net.

Parteneri