• Home
  • Știri
  • Dîncu: „Încă nu pot vorbi despre ceea ce știu, nu este timpul istoric potrivit”

Dîncu: „Încă nu pot vorbi despre ceea ce știu, nu este timpul istoric potrivit”

dincu

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, cel care a demisionat în octombrie 2022 din funcția de ministru al Apărării invocând imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis, a declarat că nu înțelege nici acum ce l-a determinat pe șeful statului „să pună presiune asupra mea” și că nu s-a simțit sprijinit.

Întrebat ce a vrut să spună cu sintagma „imposibilitatea colaborării cu președintele României, comandantul suprem al Armatei”, vicepreședintele PSD a spus într-un interviu pentru Gazeta de Cluj că el a „folosit o sintagmă blândă” și că nu a venit „timpul istoric” să ofere mai multe detalii.

„Menționez din start că nu pot vorbi acum despre tot ceea ce știu, gândesc sau simt în această problemă. Nu este nici momentul și nici timpul istoric încă nu a venit”, a spus el, potrivit b1tv.ro.

Dîncu a adăugat că singurul moment în care Klaus Iohannis s-a referit negativ la el, cât timp a fost ministru al Apărării, a fost în momentul în care i-a transmis să citească revista presei pentru a afla poziția României față de războiul din Ucraina.

„Nu am avut vreo critică din partea Președintelui cu excepția unei sugestii nefericite de a citi revista presei, după o înscenare legată de o afirmație a mea cu privire la modul de terminarea războiului din Ucraina, o banalitate pe care o spuneau în acel moment Macron, Blinken și mulți alții”, a afirmat Dîncu.

El a menționat însă că de la începutul mandatului a fost „bombardat «pe surse» cu ideea și întrebarea dacă nu cumva voi fi remaniat, iar sursele zvonurilor erau din zona Cotroceni”.

Parteneri