AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Dîncu: Vom fi parte a soluției pe care NATO o va găsi pentru un răspuns la o posibilă agresiune pe care Rusia o face

Noi trebuie să privim tensiunile de la granița Ucrainei cu Federația Rusă ca pe o amenințare la adresa securității din zonă. Nu cred însă că există o mare posibilitate de conflict militar, care să afecteze România, a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

“Nu există riscul ca noi să fim implicați în acest conflict, sigur că vom vedea, vom fi parte a soluției pe care NATO o va găsi pentru un răspuns la o eventuală, la o posibilă agresiune pe care Rusia o face”, a declarat Vasile Dîncu, pentru Știrile TVR.

Întrebat de ce crede că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a evocat România în ultimele declarații, oficialul a explicat că este mai degrabă o încercare propagandistică.

“Nu cred că a fost invocată România așa, doar ca un fel de țintă strategică. Era vorba de România și Polonia pentru că aveau două componente pe teritoriul lor care sunt în sistemul defensiv al NATO. Este vorba, mai degrabă, de încercarea propagandistică de a arăta că există o amenințare, chiar dacă și strategii militari ruși cred că își dau seama, știu bine că acuma există o transparență în ceea ce privește dotările armatelor, că bazele de la Deveselu și toate aceste prezențe aliate sunt totalmente defensive”, a explicat ministrul Apărării.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!