Diplomat român ucis în atacul terorist asupra Ambasadei din Kabul

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist comis în capitala Afganistanului asupra  Ambasadei României .

Președintele  Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacul terorist  și transmite condoleanțe familiei diplomatului român ucis. „Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat”, transmite preşedintele Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă condamnă ferm atacul terorist în urma căruia un diplomat român a fost ucis, iar un altul a fost rănit. „Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului. Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. ”, transmite Viorica Dăncilă.

Distribuie prietenilor

Românul care a fost ucis într-un atac terorist asupra misiunii diplomatice a României la Kabul făcea parte din echipa de securitate. Bărbatul și-a pierdut viața, după ce a intervenit în timpul atacului terorist, a declarat ministrul de Externe, Ramona Mănescu, la Antena 3.

Citeşte mai mult pe Libertatea.ro