• Home
  • Știri
  • Directorul SRI: „Nu putem fi un fel de pompieri chemaţi să stingă incendiile provocate de alţii şi apoi acuzaţi că le-am stins”

Directorul SRI: „Nu putem fi un fel de pompieri chemaţi să stingă incendiile provocate de alţii şi apoi acuzaţi că le-am stins”

hellvig

Eduard Hellvig a afirmat, marţi, că marele câştig al mandatului său a fost separarea instituţiei de politică, adăugând că „politica şi activitatea de culegere de informaţii nu trebuie să fie suprapuse”.

Directorul SRI afirmă, referindu-se la pachetul legilor siguranţei naţionale, care a provocat critici, că societatea românească şi decidenţii politici trebuie să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informaţii. ”Nu putem fi în acelaşi timp un fel de pompieri chemaţi să stingă incendiile provocate de alţii şi apoi acuzaţi că le-am stins”, a argumentat el, potrivit romaniatv.net.

”Mai ştiu că se va discuta din nou mult despre noile legi ale securităţii naţionale. Iar aici repet ce am mai declarat. Ne dorim legi actualizate, dar le vrem cât mai apropiate de modelul celor din Occident”, a afirmat Hellvig în discursul rostit cu ocazia împlinirii a 15 ani de la debutul Studiilor de securitate şi intelligence la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Parteneri