DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, riscă să ajungă după gratii.
DNA a cerut Tribunalului București condamnarea la închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de corupție. Procurorul de caz a solicitat și confiscarea unor bunuri deținute împreună cu Adriana Nica, partenera fostului edil.

„Solicitam sa aveti in vedere ca nu a recunoscut infractiunile. Cerem inchisoare cu executare si lasam la aprecierea instantei limitele pedepsei”, a spus procurorul de ședință, potrivit RTV.NET.

„Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumelele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul, referitor la sumele detinute de Adriana Nica.
„Eu fac de 43 de ani muncă în folosul comunității”, a spus Oprescu, intrebat daca e dispus sa munceasca in folosul comunitatii.

Distribuie prietenilor

In noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.