Doar trei candidaţi la Europa FM. Guran le-a propus să-și pună reciproc întrebări. Vezi ce…

 

Dezbatere electorală la Europa FM, în seara de joi. Au răspuns apelului public lansat de postul de radio trei dintre candidaţii susţinuţi de partidele parlamentare, Dan Barna (USR-PLUS), Theodor Paleologu (PMP) și  Kelemen Hunor (UDMR).

Moise Guran i-a invitat pe participanți să-și adreseze reciproc întrebări, spre finalul discuției.

Distribuie prietenilor

„N-am nici o problemă de moralitate”, a spus Dan Barna, întrebat de Theodor Paleologu de o anchetă a portalului de investigații Rise Project asupra afacerilor fostei sale firme cu fonduri europene.

„Cu cine veți vota în turul al doilea?”, l-a întrebat Dan Barna, la rândul său, pe candidatul PMP.

„Cu mine”, a răspuns Theodor Paleologu.

Kelemen Hunor a vrut să afle de la Dan Barna de ce propune o reformă constituțională care ar spori atribuțiile prezidențiale după „modelul Putin”.

Dan Barna a respins comparația cu președintele Rusiei și a vorbit despre nevoia ca președintele să fie arbitru instituțional.

Europa FM i-a invitat pe toți candidații, dar principalii au ocolit dezbaterea și ne referim în special la Klaus Iohannis, propus de partidul care guvernează de câteva zile și la Viorica  Dăncilă, propusă de partidul care a guvernat până acum câteva zile. Dacă Iohannis n-a vorbit niciodată despre aceste confruntări, Dăncilă cheamă mereu la confruntări directe, dar, iată, când s-a ivit o primă ocazie de dialog public cu contracandidații, a absentat.

C. Zamfir, AMPress