• Home
  • Prima
  • Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o dezinsecţie într-un bloc din Timişoara

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o dezinsecţie într-un bloc din Timişoara

ambulanta 1

Tragedie la Timisoara! Nouă oameni, intre care cinci copii, din acelasi bloc aflat in Complexul Studentesc, au ajuns in grija medicilor, iar trei au murit. Este vorba de doi copii, intre care un bebelus de numai 10 zile, si mama unuia dintre ei.

Medicii si politistii au intrat in alerta si incearca sa stabileasca ce s-a intamplat.

„15 apeluri au fost incepand de sambata, de la ora 8.00 dimineata, de la aceeasi adresa. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus ca ar fi fost inecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil de trei ani a murit, si acum si mama acestuia din urma. Nu se stie exact cauza, asteptam rezultatul autopsiei„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Florin Crisan, purtator de cuvant al Serviciului de Ambulanta Timis.

Din primele informatii, se pare ca în blocul cu pricina, unul de garsoniere, fost de nefamilisti, s-ar fi facut de curand o ampla operatiune de dezinsectie si deratizare. Nu se stie deocamdata daca are sau nu vreo legatura cu nenorocirea.

Imobilul va fi evacuat si locatarii care erau in apartamente vor fi supusi unor verificari medicale amanuntite.

„In urma sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, au fost evacuati locatarii intregului imobil, din cele 200 de apartamente. Este evaluata starea de sanatate a tuturor celor care locuiesc in bloc si au fost impartiti intre spitalul Judetean si cel Municipal. In prezent se fac cercetari CBRN de catre ISU Timis si ISU Bihor. A fost organizat un punct de comanda mobil si sunt centralizate datele de catre STS si UPU„, transmit reprezentantii ISU Timis.

„A fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta de catre subprefectul judetului Timis. Sunt intrunite acolo toate autoritatile care au legatura cu aceasta tema. ISU a trimis echipe de investigare care pot sa constate daca exista substante toxice. Si din alte judete au fost trimise echipaje care sa ajute echipajul de la Timisoara. Decizia inaintea Comitetului care a fost raportata catre noi e ca cu doua microbuze si cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se afla in acest moment in bloc pentru investigatii. Acestea sunt masurile care sunt luate acum. Vrem sa aflam cum au ajuns cei doi copii si doamna care a decedat, unde au avut contacte si vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investigheaza zona. Chestia cu dezinsectia sau deratizarea nu stiu daca s-a confirmat inca. Nu vrem sa speculam pâna nu avem concluzii definitive. Astept sa fiu sunat sa mi se spuna care sunt concluziile. Suntem in contact si cu cei de la Ministerul Sanatatii. Trebuie luate masurile necesare„, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

Parteneri