• Home
  • Prima
  • Doi răniți, 91 persoane evacuate, 26 de locuințe dintr-un bloc din Constanța, avariate, în urma unei explozii urmate de incendiu

Doi răniți, 91 persoane evacuate, 26 de locuințe dintr-un bloc din Constanța, avariate, în urma unei explozii urmate de incendiu

pompieri 2

Două persoane au ajuns la spital în urma unei explozii urmată de incendiu, care au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc de garsoniere din municipiul Constanţa, fiind afectate 26 de locuinţe.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, 20 de locatari au fost evacuaţi de către echipajele de intervenţie iar 71 de persoane s-au autoevacuat, notează Agerpres.

La faţa locului au fost mobilizate 13 echipaje de intervenţie.

„În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgenţă 112 am fost informaţi despre faptul că în Constanţa, pe aleea Egretei, la un bloc de locuinţe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a informat ISU, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, incendiul a izbucnit într-o garsonieră situată la etajul doi, fiind distrusă pe o suprafaţă de circa 25 metri pătraţi, iar în urma exploziei au fost afectate alte 25 de locuinţe.

Două victime care prezentau arsuri au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de către un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ.

„Incendiul a fost lichidat în mai puţin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 8.00”, a mai spus ISU „Dobrogea”.

Parteneri