• Home
  • Știri
  • Doi tineri și-au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă

Doi tineri și-au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă

casa donatie 1

Doi tineri din Popeşti Leordeni au donat darul de nuntă, aproximativ 35.000 de lei, unei fundaţii care ridică o casă în Sâmbăta de Sus pentru o familie cu patru copii, pentru care „acasă” era anexa unui grajd, lângă vitele de care părinţii au grijă.

Povestea familiei din Sâmbăta de Sus este una tristă şi a ajuns la Asociaţia ,,Licuricii fericiţi”, din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul fiului cel mare al familiei, Raul, găsit înfometat, dormind într-un foişor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Copilul a fost găsit acolo de Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei. Psiholog şi învăţătoare, femeia a intrat în vorbă cu Raul şi a aflat drama prin care trece familia lui.

„Sunt doi adulţi şi patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care deţin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungaţi. L-am găsit pe Raul în foişorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Bogoş, potrivit digi24.ro.

Cei patru copii au vârste de 8, 5, 2 ani şi cel mai mic are doar câteva luni.
Impresionată de modul în care l-a găsit pe copil, femeia s-a mobilizat şi a decis ca Moş Crăciun să aducă familiei din Sâmbăta de Sus o casă în dar. Donaţia cea mai mare pentru casă a venit de la doi tineri din Popeşti-Leordeni, care au decis să doneze darul de nuntă.

„Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenţionăm să facem. Ne-au impresionat. Ştiu că el se numeşte Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni şi ne-a spus că va face o donaţie puţin mai mare pe care au primit-o de la alţi oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a afirmat reprezentanta Asociaţiei.

Parteneri