Doliu în lumea fotbalului românesc

Fost jucător și antrenor, cu o activitate continuă în fotbal la un nivel record, greu de egalat, peste 60 de ani (!!!), ”armeanul” Florin Halagian a trecut în neființă!
Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a jucat la Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare, Politehnica București și Vagonul Arad. La Ploiești, acesta a evoluat exact în perioada ”de aur“ a echipei, alături de Mocanu, frații Dridea, Ionescu, Moldoveanu și ceilalți, trecerea sa prin orașul “aurului negru” fiind de scurtă durată, doar jumătate de sezon, în anul 1964!
A trecut, după încheierea activității de jucător, pe banca tehnică, antrenând pe FC Argeș, FC Olt Scornicești, Steaua, Universitatea Craiova, Victoria București, Dinamo, Inter Sibiu, FC Național, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Gloria Bistrița și CS Mioveni.
A stat, de asemenea, pe banca Naționalei României la un meci în 1979.
A reușit să aşeze cele două titluri de campioană în palmaresul lui FC Argeș, în 1972 și 1979, și a câștigat din nou trofeul cu Dinamo, în 1992.
În 2008 a fost decorat de președintele României – la vremea respectivă, Traian Băsescu- pentru întreaga activitate cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”, de cariera sa fiind ”legate”, zeci, sute de episoade rămase acum la capitolul ”povești nemuritoare ale fotbalului românesc”.

Ziarul Prahova.ro