Domnul Gigi, negustor de cârnați, uns peste aur și petrol. Să ne trăiești!

Citesc și refuz să mă crucesc. La cei 135 de secretari de stat ai guvernului Dragnea, toți politici și toți patrioți, a mai apărut unul, Domnul Gigi, persoană cu predestinare onomastică de alint. Domnul Gigi va gestiona, ca președinte, chestiunile legate de petrol și aur, uraniul și resursele minerale ale României, distruse de guvernele nepatriotice de până acum. Iată-le încăpând, în sfârșit, în mâini viguroase și pricepute. Cu cine vor negocia marii rechini ai lumii care vor să înghită România? Cu Domnul Gigi, care le va pune tălpi patriotice. Va dori marele și nemilosul Petrom ceva, o schimbare de înlesniri, un mizilic, un pișcot de la aproape epuizata masă cu bunătăți? Se va izbi de stânca personalității Domnului Gigi, neclătinată ca Sfinxul de pe Bucegi. Cine este domnul Gigi? – întreb, cetățean votant și curios. Iată, citez, ce zice presa:
”Gigi Dragomir a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, care a fost publicată, marţi, 3 octombrie, în Monitorul Oficial.
Dragomir îl înlocuieşte pe Iulian Offenberg, eliberat din funcţia de preşedinte al ANMR şi numit, printr-o altă decizie a prim-ministrului, ca vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră”, scrie Agerpres.
”In iulie 2016, Gigi Dragomir a participat la un concurs pentru functia de consilier clasa I, in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, însa a fost respins, scrie Hotnews.
Pana în 2014 a lucrat în domeniul comertului cu produse alimentare. A detinut o serie de functii la firme care se ocupau de comertul cu carne.
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale gestioneaza nu doar domeniul hidrocarburilor (petrol, gaze), ci si al minereurilor (aur, cupru, plumb, zinc, mangan, fier, sare), precum si resursele de ape minerale”.
Ce-am mai recoltat, că poate presa minte. Domnul Gigi a fost ales de voința ”trinomului” care pune cam tot ce înseamnă șefi și subșefi peste bucate. Miniștrii sunt aleși tot de trinom, unul și unul. Regula: șterși și patrioți. Însușirea patriotismului se mai negociază. Prea multe exigențe! Așa se face că avem un ministru, în gâlceavă cu limba română, la Educație, foști șoferi și chelneri, pe funcții cuvenite unor priceperi obținute prin calificări anevoioase, instruiți doar în plecăciuni și cărat polenul guvernării în urdinișurile secrete ale câtorva case. Domnul Gigi corespunde. E tare ca stânca în fața oricărui subaltern și se înmoaie ca fularul în fața domnului Dragnea, unde bărbăția domnului Gigi, devenit șeful subsolului României, cu aur, uraniu, petrol și ce-o mai fi pe acolo, se fleșcăiește. Valorosul negustor de carne de batal și mici împachetați în folie, propulsat la masa marilor negocieri planetare, dă un singur raport, în fața celui (celor?) care l-a așezat pe un așa soclu înalt de te apucă amețeala. Dar, am întrebat eu, cine-i trinomul, că până acum auzisem doar de binom, un fel de căsătorie nelegitimă între madam Kovesi și unul Coldea, expert în comerțul profitabil cu informații, dată în gât – căsătoria! – de ziaristul din Găgești. Aș! Ăia-s răsuflați! Trinomul e tare azi, e cu acte, e la vedere, alcătuit doar din persoane stimabile, familiști și patrioți: Dragnea, Pandele, Firea. M-am crucit! Păi ce au în comun oamenii ăștia, dincolo, firește, de iubirea de țară și de PSD, iar doi sunt soț și soție, prin împărțirea în așternut a idealului comun de a fi primari? Au. Au multe, la care îl putem adăuga, zice Vocea Patriotului Naționale, pe Domnul Gigi. De acum încolo, petrolul din Marea Neagră, aurul care cică s-ar mai găsi prin Apuseni, Roșia Montana, nu vor mai fi subiecte de suspiciune, fiindcă au intrat în gestiunea competențelor Domnului Gigi, bine știut de la comerțul cu mezeluri. Trinomul a acționat la timp. Domnul Gigi veghează și semnează. Subsolul e pe mâini sigure. Venit de la negustoria de cârnați , că, vorba aia, toate au un cap, doar cârnatul două, și calificat într-o noapte în chestiuni de uraniu, președintele nu e cu nimic mai rău decât un ministru al cărții care n-a citit nimic în viața lui. Să ne trăiești, Domnule Gigi!