AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Doru Braia: UN ELOGIU

(19 iunie la 12:58, pe contul de Facebook al  lui Doru Braia)

L-am cunoscut acum vreo 30 de ani. Îşi înființase o agenție de presă, AM-press, cu ştiri mult mai apropiate de realitate decât agenția guvernamentală Agerpres (Rompres). A redat de multe ori informații şi despre acțiuni sau declarații de-ale mele, ceva temerar sub regimul Iliescu, pentru care îi mulțumesc încă o dată cu recunoştințã !

De ceva vreme, s-a retras în comuna Sângeru, jud. Prahova, pe o proprietate strămoşească. Îşi trăieşte acolo senectutea şi ai fi crezut că o va face cu liniştea pensionarului, aşezat pe un şezlong, cu o carte la el şi întrerupt doar de orele de masă.
Da’ de unde! Cu energia nestinsă de adunarea ştirilor din toată țara, a înființat pe proprietatea lui un muzeu de piatră, cu sculpturi foarte interesante şi chiar atrăgătoare (le-am văzut, din păcate, numai în poze). Ca să nu mai vorbim de fermecătoarele poezii pe care nu a încetat să le scrie sau despre textele analitice, publicate sub egida agenției lui de presă !

Mulți ani, drumurile noastre s-au întortochiat prin alte părți şi abia nu demult i-am revăzut fotografia de bărbat frumos aici, pe Facebook, însoțită de poezii şi texte la fel de atrăgătoare ca pe vremuri. M-am bucurat nespus…

Tot în ograda lui încăpătoare a început să construiască şi o biserică de piatră, dedicată Fecioarei, cu o particularitate unică: din naos vor continua să “guste” Soarele doi meri, cu roadele lor gustoase din fiecare an !

O afecțiune nenorocită l-a lăsat între timp total fără glas, dar, în afara acelora foarte apropiați, noi, ceilalți, nu ne dăm seama, pentru că este la fel de prezent în Agora, cu al său foarte ingenios salut, “Buni zori!”, ca dintotdeauna…

Treceți în pelegrinările voastre pe la Sângeru, admirați muzeul de piatră şi, dacă vă dă mâna şi sufletul, lăsați câțiva leuți în cutia de donații, pentru Biserică. Merită !
Adresa exactă o aflați uşor în comună, doar întrebând de Lucian Avramescu.

Eu, de la 1500 km şi lovit de câteva impedimente locomotorii, nu pot decât să-mi exprim admirația pentru un om de care mi s-a făcut tare dor !

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!