AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Dosarul 10 august se redeschide (parțial). Cine a regizat, pe fondul unui protest pașnic, ”lovitura de stat”

Dosarul 10 august, aproape clasat, revine în atenția procurorilor după protestele  venite din partea opiniei publice. Sub pretextul agresiunilor provocate se pare intenționat de elemente ale lumii interlope aflate în colaborare cu cei care vorbeau cu anticipație de ”lovitură de stat”, jandarmeria, cu matricolele mascate, a atacat cetățenii care protestau pașnic, evitând să se atingă de scandalagii.

DIICOT redeschide dosarele penale pentru șefii Jandarmeriei, potrivit unui comunicat de presă emis marți. Dosarul fusese clasat parțial pe 15 iulie: procurorii au stabilit că nu a fost tentativă de lovitură de stat, iar foștii șefi ai Jandameriei scoși de sub urmărire penală. Decizia de clasare a atras proteste puternice din partea societății civile, dar și a președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat al DIICOT se redeschide urmărirea penală pentru foștii șefi ai Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș, Mihai Chirică și Ionuț Sindile.

Apar tot mai multe întrebări legate de procurorul sau procurorii care au găsit căi, unele ridicole, de mușamalizare a acestei mineriade mascate.

D. Dumitru, AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!