Două alimente banale devin o armă puternică anti-cancer dacă sunt consumate împreună

Amestecul miraculos! Combinația între două alimente care devin imbatabile atunci când sunt împreună. De ce sunt atât de eficiente, explică un profesor de Nutriție din SUA.

Există numeroase studii care prezintă efectele pe care le are brocoli asupra celulelor canceroase și a tumorilor. Cele mai multe dintre ele analizează sulforafanul – compus care distruge celulele canceroase fără a deteriora celulele sănătoase din jur.

Același lucru poate fi spus și despre licopen, un fitonutrient care se găsește din plin în roșii. Dacă acești compuși sunt eficienți separat, atunci când sunt utilizați impreună devin o super-armă anticancer, lucru evidențiat de un studiu publicat în Journal of Cancer Research.

Distribuie prietenilor

„Când roșiile si broccoli sunt consumate împreuna, vom obține un efect aditiv, adică o substanță contribuie la acțiunea altei substanțe, putând să îi schimbe compoziția și efectele. Credem că este așa pentru că diferiți compuși bioactivi din fiecare aliment lucrează pe căi diferite împotriva cancerului”, a explicat John Erdman, profesor de nutriție la Universitatea din Illinois, potrivit doctorulzilei.ro.

Cercetătorii spun că oamenii ar trebui să mănânce aproximativ o ceașcă și un sfert de brocoli crud și două cești și jumătate de roșii proaspete pentru a obține aceleași beneficii.
Atenție, însă! Niciun aliment nu poate înlocui tratamentul anti-cancer, dat de medicul oncolog.