• Home
  • Știri
  • Două locomotive s-au ciocnit puternic pe ruta Videle-Giurgiu

Două locomotive s-au ciocnit puternic pe ruta Videle-Giurgiu

locomotive

Două locomotive care circulau în sensuri opuse pe aceeași linie s-au ciocnit într-o localitate din Giurgiu în timpul nopții. Mecanicii au fost răniți. Circulația feroviară între București și Giurgiu este blocată și două trenuri au fost deja anulate, potrivit digi24.ro.

UPDATE 8.35. „Două locomotive private s-au ciocnit frontal între staţiile Toporu şi Chiriacu. Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaź şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu”, conform CFR SA.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportaţi la spital.

UPDATE 8.30 Dumitru Laurențiu, directorul AGIFER – care va face ancheta cu privire la accident – a declarat la Digi24 că urmează să se stabilească în ce circumstanțe a avut loc accidentul.

Se vor aduna probe de la materialul rulant și se vor lua declarații celor implicați,

Șeful AGIFER a spus că dacă unul dintre mecanici era beat reprezintă o chestiune de factor uman care reprezintă o încălcare a reglementărilor care țin de calea ferată.

UPDATE 8.20.Polițiștii au constatat că unul dintre mecanici era sub influența băuturilor alcoolice, cu 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost deschis un dosar penal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Giurgiu.

Accidentul a fost sesizat la 112 la ora 3.23 de către o femeie care era impiegat de mișcare în stația Toporu.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Parteneri