• Home
  • Știri
  • Două medalii de aur și un record mondial la Campionatul Mondial de Haltere. Românca Loredana Toma, cea mai puternică femeie din lume

Două medalii de aur și un record mondial la Campionatul Mondial de Haltere. Românca Loredana Toma, cea mai puternică femeie din lume

loredana

Botoșăneanca Loredana Toma a înscris România în istoria Campionatului Mondial de haltere care se desfășoară, în această perioadă, la Bogota (Columbia).

Loredana Toma a cucerit două medalii de aur în limitele categoriei 71 kilograme la care a concurat.

Formată de CS Botoșani, sportiva noastră a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la stilul „smuls”, cu 119 kilograme, performanță cu care a stabilit un nou record mondial, notează b1tv.ro.

Cu 256 de kilograme, Loredana a cucerit aurul la „total”, clasându-se pe locul 4 la stilul „aruncat” cu încercările reușite la 133 kilograme și 137 kilograme.

La Campionatele Mondiale de la Bogota participă 537 de sportivi dintre care 270 fete și 267 băieți din 93 de țări de pe cele 5 continente. Competiția este criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Loredana Toma e dublă campioană mondială!

La Campionatele Mondiale de Haltere de la Bogota, Columbia, Loredana a câștigat aurul la totalul olimpic (256kg) și la stilul smuls, cu 119 kg- record mondial. La stilul aruncat ea a ocupat locul 4, cu 134 kg!
Felicitări, Loredana! Ție și antrenorilor tăi!
Loredana este componentă a lotului Național de Seniori, e cea mai titrată halterofilă a României și cea mai bună sportivă din Europa în 2021. Ea e legitimată la CS Rapid”, scrie pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic Român.

Parteneri