Dr. Streinu-Cercel: În tetanos, durerile sunt îngrozitoare. Nu există vaccin împotriva prostiei

Adrian Streinu-Cercel, directorul de la „Matei Balş”, a declarat, la o conferinţă despre vaccinare, că o persoană care se îmbolnăveşte de tetanos are dureri mari, resimţite la nivelul întregii musculaturi. Doctorul a spus că nu există vaccin împotriva prostiei, făcând referire la cei care îl refuză.

„Nu vreau să mai văd tetanos. În tetanos, persoana respectivă are nişte dureri atât de îngrozitoare încât nu vă puteţi imagina, toată musculatura este contractată. Gândiţi-vă că faceţi un cârcel şi multiplicaţi durerea de la cârcelul respectiv la întreaga musculatură şi o să vedeţi care este magnitudinea. Şi asta când poţi să previ tetanosul cu vaccinarea. Adică, mă gândesc, cât de duşi cu capul să fim ca să nu înţelegem că vaccinarea este un lucru bun”, a declarat, sâmbătă, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti, notează Mediafax.

Blamând faptul că foarte mulţi români încă refuză să se vaccineze, doctorul Streinu Cercel a făcut şi o glumă, ironică, în cadrul conferinţei, declarând că ar trebui făcute cercetări pentru un vaccin împotriva prostiei.

„A fost şi problema cu HPV-ul. Să-i mulţumim Celui de sus că a venit acum un vaccin cu 9 valenţe, şi că scade rata de producere a cancerului de col uterin cu peste 98 la sută. Pentru că femeia care face cancer de col uterin este o femeie tânără, în floarea vârstei, la 34 de ani, şi lasă în urma ei, ce să vezi, o familie cu copii. (…) Nu există vaccin împotriva prostiei. Tot va trebui cumva să facem cercetări în acest sens”, a mai declarat profesorul Cercel.