Dragnea: „Credeți că ăștia mă lasă să scap? Să fim serioși”

Senatul dezbate în sesiune extraordinară, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de modificare a Codului penal. Actul normativ a primit raport favorabil din partea Comisiei speciale pentru legile justiţiei.
Potrivit stiri.tvr.ro, senatorii USR și PNL au părăsit sala în debutul ședinței, în încercarea de a bloca votul prin lipsă de cvorum. Ședința a început însă, iar parlamentarii USR s-au întors în sala purtând tricouri incripționate #farapenali.

„Despre Codul penal nu mai vreau să vorbesc. Vorbim de un an și ceva de zile și concluzia mea e una singură: indiferent ce-am spus eu sau colegii mei, fiecare a rămas la părerea lui, așa că n-are rost”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști dacă se simte beneficiar al acestor modificări.
„Știți ce n-am văzut eu la voi? Nicio reacție în toată perioada asta în legătură cu abuzuri, în legătură cu decizii ale instanțelor luate pe baza unor articole neconstituționale, aici n-am văzut o reacție. Din acest motiv nu mai vreau să discutăm despre astea. Eu cel puțin”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

La insistențele jurnaliștilor privind acuzațiile ce i se aduc și modificările Codului penal, Liviu Dragnea a întrebat: „Credeți că ăștia mă lasă să scap? Să fim serioși”.