Dragnea nu iartă, nu uită: A început demolarea Gabrielei Firea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, să se organizeze alegeri judeţene pentru funcţia de preşedinte în toate filialele conduse de lideri interimari. Este vorba de 11 filiale, între care și organizația Capitalei. Propunerea a fost aprobată în CExN și este primul semn că ”prietenia” lui Dragnea cu Gabi Firea a murit. Raderea ei de la conducerea PSD București a devenit certă.
Potrivit Mediafax, filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.
Filiala PSD Bucureşti este condusă  de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. La 9 februarie 2016, după un conflict cu social-democraţii din Sectorul 5, Robert Negoiţă s-a retras de la conducerea PSD Bucureşti, în locul acestuia fiind numită provizoriu Gabriela Firea.
Primarul Capitalei Gabriela Firea spunea, sâmbătă după şedinţa CEx a PSD, că relaţia dintre ea şi preşedintele PSD Liviu Dragnea este una tensionantă.
„Îmi pare rău să o spun, dar este tensionantă”, a declarat Gabriela Firea sâmbătă, la finalul şedinţei CEx de la Neptun, întrebată despre relaţia sa cu preşedintele PSD Liviu Dragnea.
În timpul ședinței, Gabriela Firea a cerut schimbarea din funcția de ministru de Interne, a acolitei președintelui, Carmen Dan, pentru modul defectuos în care a coordonat intervenția jandarmilor împotriva demonstranților în 10 august. CEx-ul a votat, firește, cum a cerut Dragnea, astfel încât Carmen Dan a avut o susținere majoritară, mai puțin votul venit de la primarul Capitalei. Este prima măsură punitivă a lui Dragnea, după ieșirea din corul susținătorilor a Gabrielei Firea și, spun surse din partid, președintele formațiunii va merge mai departe cu sancționarea, până la retragerea sprijinului politic și chiar excluderea din PSD.