AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Drulă: Îi provoc pe Ciucă și Ciolacu să facem dezbateri, România are cea mai mare inflație din Europa

Foto - ziuadevest.ro

Președintele USR, Cătălin Drulă, i-a provocat, miercuri seara, pe Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu la o dezbatere, pentru a discuta despre faptul că România are cea mai mare inflație din Europa.

Cătălin Drulă a precizat la postul B1 TV, că vrea să să se întâlnească cu oamenii de afaceri din fiecare județ din țară. Cu o parte cu care s-a întâlnit deja și cu care a discutat, i s-a transmis că taxele puse de Guvern îi sufocă.

Președintele USR a fost întrebat dacă se așteaptă să existe dezbateri electorale.

„Nu prea. Cel care a dat semnalul în politica românească că dezbaterile sunt ceva din trecut și că e suficient să ai o mașinărie de partid este Klaus Iohannis. La ultimele alegeri prezidențiale, nu a dorit să aibă nici în turul 1 și nici în turul 2 nicio dezbatere. Aroganța e numai o parte. Răul făcut democrației, lipsa de respect e ceva aproape dureros pentru o țară care și-a căpătat greu aceste libertăți. Și o fi avut anii ’90 problemele lor, și le-au avut cu siguranță, dar vedeam dezbateri vii.

Vă aduceți aminte, Ciorbea cu Ilie Năstase, Băsescu cu Oprescu, Băsescu cu Geoană, la primărie, după 5 ani a fost la prezidențiale. Trebuie să vedem dezbateri. Eu îi provoc și pe Ciucă și pe Ciolacu să facem dezbateri, să discutăm despre faptul că România are cea mai mare inflație din Europa, în momentul de față. În continuare suntem pe primul loc și luăm cupa asta negativă de departe. Suntem detașați la cele mai mari scumpiri în continuare. Să explice asta, să explice de ce au falsificat deficitul bugetar ascunzând plăți de pe 2023, pe 2-24, că a ieșit Eurostatul și a spus că este 6,6 %, acum câteva zile, nu 5,7% cum ne-a spus Boloș”, a precizat liderul USR, potrivit b1tv.ro.

„Să discutăm despre starea economiei, despre faptul că nu mai avem creștere economică, că firmele gâfâie, că impozitul ăla de 1 % pe cifra de afaceri e un dezastru. Oriunde mergi în țară sunt oameni care sunt disperați și nu știu cum să o scoată la capăt. Unii pot transfera aceste costuri mai departe consumatorului final, ceea ce înseamnă efectiv inflație în continuare, alții trebuie să închidă. Eu am făcut în ultimele două săptămâni 3000 km prin țară, în această perioadă de precampanie, pentru a fi alături de colegii de peste tot și vreau să mă întâlnesc în fiecare județ cu oamenii de afaceri de acolo.

Ne spun că le este foarte greu, că taxele pe care le-a pus acest guvern îi sufocă, vor o guvernare de dreapta și înțeleg valoarea care există în Alianța Dreapta Unită, dar mai e un lucru care pe mine mă supără cel mai tare, că a ajuns teamă, din nou în societatea românească, ca pe vremea lui Năstase. Sunt unii care nu vin la întâlnire și anunță în ultimul moment că, știți, n-am mai putut să ajung și discret îmi spun ‘dacă sunt văzut cu dumneavoastră, cu opoziția, instituții de control, un ANAF pe cap’, asta este realitatea României. Asta este reducerea democrației, programul pus în practică de Iohannis. Prea multă democrație i-a deranjat, n-au vrut să mai avem nici alegeri fiecare la vremea ei”, a mai adăugat Cătălin Drulă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!