• Home
  • Știri
  • Drulă, validat președinte al USR: Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României

Drulă, validat președinte al USR: Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României

catalin drula 346c13e57d

USR îşi propune să dea următorul premier al României după alegerile din 2024, a declarat sâmbătă noul preşedinte al partidului, Cătălin Drulă.

El a fost întrebat dacă vede posibilă o revenire a USR la guvernare şi dacă se gândeşte la o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024.

„În mod clar, ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum până atunci, pentru a duce mesajul nostru către oameni, pentru a ajunge în poziţia de a fi prima forţă într-o eventuală coaliţie sau construcţie postelectorală”, a spus Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, după validarea în funcţia de preşedinte al USR în cadrul unui congres online al partidului, notează Agerpres.

Drulă a explicat că o eventuală revenire la guvernare până în 2024 poate fi posibilă dacă premierul ar fi unul de la USR.

El a susţinut că numai având funcţia de premier, în cazul unei reveniri la guvernare, USR poate livra „măsurile grele, complexe şi dure” care vor trebui luate pentru a frâna „dezastrul economic care se pregăteşte”.

Parteneri