Ducesa Catherine de Cambridge a născut al treilea copil, un băieţel

Ducesa Catherine de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a născut, luni, cel de-al treilea copil al său, un băiat, la Spitalul St Mary’s din Londra, unde a fost internată în dimineaţa aceleiaşi zile.
Băieţelul, al şaselea nepot al reginei Elizabeth a II-a, s-a născut la ora locală 11.01 (10.01 GMT), potrivit Mediafax.
Copilul a avut la naştere – la care ducesa de Cambridge a fost asistată de soţul său, prinţul William – greutatea de aproximativ 3,8 kilograme.
Ducesa de Cambridge şi bebeluşul se simt bine, potrivit informaţiilor publicate pe contul de Twitter al Palatului Kensington, reşedinţa oficială a acestora.
Bebeluşul va fi al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după fraţii săi, prinţesa Charlote, în vârstă de 2 ani, şi prinţul George, în vârstă de 4 ani, tatăl lor, prinţul William, şi bunicul lor, prinţul moştenitor Charles.
Ducesa Catherine a fost asistată la naştere de medicul Alan Farthing, în vârstă de 54 de ani, care a ajutat-o şi la naşterea prinţesei Charlotte, în 2015. Ginecologul regal, care voia să se pensioneze, a acceptat să amâne acest moment până după naşterea celui de-al treilea bebeluş regal. Profesor la Imperial College din Londra, acesta lucrează la Maternitatea Regina Charlotte şi la Spitalul St. Mary din capitala britanică. El este succesorul lui Marcus Setchell, care a asistat la naşterea prinţului George, în 2013.
Echipa ginecologului Alan Farthing a fost compusă din aproximativ 20 de asistente medicale şi doctori, moaşe, anestezist, specialişti neonatologi şi patru oficiali ai spitalului.
Naşterea celui de-al treilea copil al prinţului Williams a avut loc într-un apartament privat din aripa Lindo a Spitalului St Mary din Londra, unde s-au născut şi ceilalţi doi copii ai lui. Potrivit Business Insider, camera costă 5.215 lire sterline (5.940 de euro) pe noapte, pentru cazurile de naşteri naturale, aşa cum şi-a dorit Kate, şi 7.680 pentru naşterile prin cezariană.
Spitalul a fost informat despre sosirea ducesei, în vârstă de 36 de ani, cu doar cinci minute înainte, pentru ca vestea să nu se răspândească prea repede.
Potrivit tradiţiei, regina Elizabeth, bunica bebeluşului, a fost prima informată despre naşterea acestuia. Informarea s-a făcut prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână. Secretarul personal al cuplului urma să o informeze pe premierul britanic, Theresa May.
După naştere, ducesa de Cambridge se va reface în apartamentul săi din Palatul Kensington.

Sursa – Mediafax