AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei mită

foto - Antena 3

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut de procurori sâmbătă dimineața după aproape trei ore de audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi.

Dumitru Buzatu a fost adus, vineri noaptea, la ora 4.00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi. În prealabil, procurorii anti-corupţie au făcut timp de aproape șapte ore percheziţii la locuinţa acestuia din comuna Ştefan cel Mare. La faţa locului a fost prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit stiri.tvr.ro, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anti-corupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract pentru reabilitarea unui drum județean din Vaslui. Suma reprezenta comisionul de 10% pentru acordarea contractului. Banii marcaţi ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Întreaga operațiune a fost filmată de procurori.

Vineri seara, la scurt timp de la apariția primelor informații pe acest subiect, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina sa de Facebook că va convoca sâmbătă, de urgență, Biroul Politic Național, în format online, și va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!