„După o analiză atentă”, ministerul Educaţiei aprobă sancționarea elevelor care l-au filmat pe profesorul din Copşa Mică în timp ce s-ar fi masturbat

 

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-a întâlnit în cursul serii de vineri, cu echipele de conducere ale Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și ale Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică. Discuțiile au vizat cazul în care este implicat un profesor filmat de două eleve, în timp ce s-ar fi masturbat.
Concluziile întrevederii au fost publicate de ministerul Educației.
„Indiferent de rezultatul anchetei Poliției, care este în derulare, este limpede că profesorul în cauză a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstanțele – inclusiv posibile afecțiuni – care l-au produs). Ora de curs nu se desfășura în condiții normale, demisia profesorului reprezentând doar o primă acțiune firească în contextul dat.
După o analiză atentă, este limpede că și elevele care au filmat și ulterior au difuzat imaginile indecente au ales o soluție incorectă, cu atât mai mult cu cât cunoșteau și chiar semnaseră Regulamentul liceului. Trauma episodului indecent poate să existe, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat și apoi au făcut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuției cu dirigintele clasei, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autorități. Este de menționat că atât reprezentantul elevilor în Consiliul Clasei, cât și reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație, au propus sancționarea elevelor”, arată comunicatul ministerului Educației.
„Până în această etapă, ministrul Educației ține să precizeze că structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sancționarea elevelor fiind votată succesiv de către Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral și apoi de Consiliul de Administrație al liceului.
Se așteaptă finalizarea anchetei Poliției”, se menționează în comunicatul citat.

Mădălina Stoica, AMPress