E bou Iohannis sau sunt bou doar eu?

M-am săturat! Am jurat să nu anulez niciun postac care mă bălăcărește în bătătura mea sau care face politică plătită pe site-ul meu. Încerc să mă abțin mai departe, cu toate că mi-e silă și suport din ce în ce mai greu… L-am votat, așa e, pe Iohannis, fiindcă mi-era greață să-l votez pe Ponta. E dreptul meu să votez pe cine am chef. Pe neamț nu-l știam. Pe Ponta, da. Am votat necunoscutul, fiindcă de leprele știute eram sătul. Azi asist le cele mai jegoase relatări despre parada militară în care ”neamțul” a făcut și a dres și nu l-a pus pe nu știu ce mahăr în prim plan, să primească onorurile militare. Neamțul, pentru mine, e – recunosc – o dezamăgire. Așteptam altceva. Îl imaginam viu. Îl visam, dincolo de litera constituției, care mie îmi pare uneori strâmbă și știrbă și peltică, inventiv în bine. E ca o statuie care nu concordă cu temperamentul meu. Dar între el și Ponta și Dragnea, îl votez și mai încolo, pe sasul din Sibiu. Când vor fi alegeri de președinți, nu-l votez, vorba unui amic, ”pe albanezul Ponta, ci pe nemțălău”. Nu că e, fostul premier, ca și sasul, ”neverde”, ci pentru că-l știu, pe acela, nesincer, nepatriot, parte în mafia urâtă care a omorât și omoară România. Iohannis e bou, iar tu mai bou că l-ai votat! – îmi scrii. Așa o fi! Cum ești tu, distinsule?
Votăm un alt parlament care va conduce legislativ țara, instanță supremă. Știi ce, măi mafiot care mă înjuri constant? Nu votez mafioți chiar dacă azi au jucat cea mai abilă și deșteaptă scenetă care le va aduce 99 la sută voturi. S-au dat victime la defilare! Și le-a ieșit. Ăla care votează împotrivă și care face unu la sută opozanți, sunt eu.
Îl felicit pe neamț, chiar dacă îți pare, cum zici,” bou”. Mie îmi pare neajutorat , și-l iert de multe pentru constanța de a interzice prezența unor mafioți în fața onorului militar la Arcul de Triumf. Fără onor la mafie!
În fapt, onorul a fost dat multor muhaiele și multor bandiți și mafioți. Circul electoral făcut de Dragnea și Firea și alții, care au supt voturi din tricolor și milionul de soldați morți pentru unire în primul război, cel care pentru noi a fost al Reîntregirii, mă scârbește, așa cum mă scărbești și tu, zilnic, postacule plătit și jegos. Da, trei televiziuni au transmis nu parada militară, ci ”poporul”, în el cu șefii unui partid care conduce de 26 de ani. Cine era poporul, patriot și iubitor de tricolor? Șeful PSD care mângâia copiii pe creștet și stătea, victimă, pe partea ailaltă a străzii?
Știi ce, domnule Iohannis? Ești foarte puțin neamț. Ai devenit, în cei 800 de ani de când ai tăi s-au statornicit în România, prea român. Pari șmecher, pari uns cu toate alifiile, pari uneori prost. Poți să mă dai în judecată pentru insultă. Mă înjură, fiindcă te-aș adora, un imbecil. Chiar câțiva. Înghit, cu toate că ai devenit altul decât te bănuiam. Dar pentru încăpățânarea de a rămâne constant într-o decizie, aia ca mafioții să nu primească onorul armatei, pot înghiți și înjurături nemeritate. Da, felicitări pentru încăpățănare. Știai că pierzi? Românii votează cu ”victimele” bine jucate , puse pe partea ailaltă a bulevardului. Felicitări că ai stat doar alături de încă nedovediții mafioți. E multă netrebnicie și chiar crimă în preajma domniei tale și mi se pare că nu le vezi și mi se pare că n-ai ochi să le vezi. E bou, îmi scrie unul, evocându-te. Ești bou, mă hirotonisește același. Că eu aș fi, nu-i mare tragedie. Tu, peședinte, ai obligația să nu fii. Dacă iubești poporul, fă-l să te priceapă!