• Home
  • Prima
  • Emoții mari: Papa Francisc a pășit pe pământ românesc

Emoții mari: Papa Francisc a pășit pe pământ românesc

papa la bucuresti 1

Întâmpinat la avion de doi copii, de 12 și 13 ani, frate și soră, fii ai unui erou al neamului și de președintele României, Klaus Iohannis și soția sa, Papa Francisc a pășit în premieră pe pământul României, țară creștină, majoritar – 85 la sută – ortodoxă.

Avionul Alitalia a aterizat pe Aeroportul internațional ”Henri Coandă” la câteva minute față de ora fixată, dar totul pare perfect rânduit pentru acest moment de supremă emoție nu doar pentru românii catolici sau romano catolici.

Model de smerenie și simplitate a vieții, Papa Francisc a adus la Vatican stilul de viață al Sfântului al cărui nume l-a preluat, viețuind într-un apartament modest, purtând straie nu scumpe, ci cusute de sora sa, călătorind cu mijloacele de transport în comun și mângâind, de câte ori are prilejul, copiii, bolnavii, oamenii sărmani.

Papa Fracisc a sărutat primul înalt ierarh ortodox întălnit la coborârea din avion, gest simbolic, a strâns mâini, sub scandările ”Bine ați venit!” ale celor 150 de copii ai Colegiului Catolic care l-au îmtâmpinat cu glasurile lor cristaline. Este primul papă originar din America de Sud care calcă pe pământul românesc, aducând un mesaj de pace, frățietate, omenie, solidaritate umană, mai ales cu cei nevoiași.
Programul celor trei zile se va desfășura așa cum a fost anunțat.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri