• Home
  • Prima
  • Eugen Tomac: „Domnule Dragnea, care e comisionul pentru gazele din Marea Neagră?”

Eugen Tomac: „Domnule Dragnea, care e comisionul pentru gazele din Marea Neagră?”

eugen tomac 1

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că adoptarea legii offshore în prima variantă ”pare să fi fost o mică diversiune, completată de un posibil şantaj la adresa companiilor multinaţionale” şi l-a întrebat pe Liviu Dragnea, ”capo di tuti capi”, care este comisionul primit pentru modificarea legii.

”Domnule Dragnea, care e comisionul? Dragnea, ca un adevărat despot, dispune, după bunul plac, de resursele naturale ale României. El face şi desface legi, ordonanţe, dispune ordine în partid şi totul se rezolvă aşa cum el negociază cu oficialii din ţară şi din străinătate. Încercând o lovitură de imagine, El Padre a ieşit la tablă, a făcut calcule şi a anunţat o naţiune întreagă, în direct, că nu ne vindem bogăţiile ţării. Aşa că legea offshore a fost adoptată cum a vrut el, lăsându-l în offside pe partenerul său de la guvernare, Tăriceanu. Toate bune şi frumoase, dar pare să fi fost o mică diversiune, completată de un posibil şantaj la adresa companiilor multinaţionale”, a scris pe Facebook Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

El mai susţine că, după ce legea a fost votată de Parlament şi retrimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţii companiilor multinaţionale au venit la Liviu Dragnea, nu la premierul Viorica Dăncilă.
”După ce legea a ieşit acum, aşa cum a vrut muşchiul lui Dragnea, a început un adevărat pelerinaj al şefilor de companii, al oficialilor de la ambasadele interesate de exploatarea resurselor României la uşa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Nu s-au dus la Guvern, la prim-ministru sau la ministrul Energiei sau al Economiei, ci direct, personal, la . Toţi au înţeles că nu pot discuta decât cu El însuşi. El controlează România, el taie şi spânzură. O stratagemă bine pusă la cale pentru a arăta lumii întregi cine este Stăpânul. Apoi au început negocierile. Unul după altul, străinii, atraşi iremediabil de apele Mării Negre, au purtat discuţii personale, cu toate uşile închise, cu . Drept urmare, la Senat, PSD a introdus amendamentele necesare la legea offshore, potrivit negocierilor purtate pe ascuns de Dragnea, după ce s-a întors în Parlament la solicitarea de reexaminare a lui Iohannis. Acum ţara pierde, companiile câştigă, iar El Padre triumfă”, a adăugat liderul PMP.

Totodată, Eugen Tomac a susţinut că legea offshore este o continuitate a PSD de ”înstrăinare” a gazelor naturale româneşti.
”Ne aducem aminte că aşa s-a întâmplat şi cu vânzarea pe doi lei a resurselor naturale din pământurile României către OMV, tot pe vremea PSD. Năstase ne-a vândut bogăţiile subsolului, Dragnea înstrăinează rusersele Mării Negre. O continuitate, în timp, a politicilor dezastruoase promovate de acest partid ticăloşit. Asta în timp ce Ion Iliescu pregătea terenul pentru oamenii lui, din viitor, când în anii 90 lansa lozinca . Deci, domnule Dragnea, care e comisionul pentru gazele din Marea Neagră?”, a conchis Tomac.

Preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD), a anunţat în timpul dezbaterilor pe proiectul legii Offshore că a hotărât, în urma discuţiei purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna viitoare, aceasta fiind „o săptămână de studiu”.

Parteneri