EURO 2020. România – Malta, 1-0, meci chinuit și umilitor pentru naționala noastră la Ploiești

De la pronosticurile avântate, conform cărora vom bate cu 6-0 (pe puțin!) iată-ne spre sfârșitul meciului dintre naționalele României și Maltei, agățându-ne chinuit de un 1-0 obținut în debutul reprizei secunde prin golul lui Pușcaș.

Am jucat prost, anemic, neinspirat, cu o Maltă care, pentru înspăimântații noștri fotbaliști părea o Spanie cât un munte. Ne uitam îngroziți la ceas, fiindcă Spania asta malteză era pe noi în finalul meciului. A și egalat, e drept din offsite, ceea ce a dus la anularea golului, în coada unei partide care a arătat limite uriașe în naționala României.

Jocul n-a avut goluri, o pasă fericită a lui Ianis Hagi l-a adus în poziția de a marca pe Pușcaș și cu asta am spus tot. Nimic în plus.

Distribuie prietenilor

A strălucit mica țară fotbalistică din Mediterana? Nu. Dar a fost foarte aproape de a obține egalul la Ploiești. Malta, o țară care fotbalistic nu există pe plan mondial, a făcut naționala României să tremure în ultimele minute, îngrozită la posibilitatea ca oaspeții să egaleze. Au fost cât pe ce s-o și facă.

Am jucat, zice-se, cu o echipă mică, iar echipele mici fac surprize. Dacă Malta a fost mică, noi am fost piticii gazoanelor lumii. Malta – în multe momente ale jocului – ne-a anesteziat, ne-a driblat, a tras în Tătărușanu care a trăit un nou coșmar spaniol. Exagerăm? Poate, dar o facem cu amărăciune. Cu această echipă, visul calificării va fi un coșmar în reluare.
L. Prahoveanu, AMPress