Europa lovește mortal o parte a producției pe roți. Stop MAȘINILOR DIESEL

 

Europa, prin multe din marile sale metropole, anunță interzicerea accesului mașinilor cu motoare Diesel, considerate vinovate pentru poluare și distrugerea mediului ambiant.
Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că automobilele diesel nu vor mai avea acces prin centrul capitalei italiene „Începând din 2024, va fi interzisă circulaţia automobilelor diesel în centrul Romei”, a declarat Virginia Raggi, conform Agerpres, care citează AFP şi Reuters. Anunţul edilului Romei vine după ce un tribunal din Leipzig (Germania) a decis că oraşele pot interzice accesul celor mai poluante automobile diesel.
În urmă cu două zile, cotidianul Financial Times a publicat un articol conform căruia producătorul auto italian Fiat Chrysler (FCA) urmează să anunţe în luna iunie renunţarea la versiunea diesel pentru motorizarea autoturismelor sale în 2022 din cauza scăderii cererii şi costurilor crescute.
Și în România scad vânzările de maşini diesel, scrie capital.ro. Mașinile de mâna a doua cu motoare pe motorină nu mai au căutare, iar cele care se vând au prețuri derizorii, remarcă speciliștii. Cert este că producția unor astfel de motoare va înceta în următorii ani.