Europarlamentar PSD: Protestatarii au dreptate, fiindcă OUG13 a fost dată pe ascuns, fără ca cineva din partid să știe

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan și-a modificat sensibil discursul. El se declară de partea manifestanţilor din Piaţa Victoriei. Modificările la codurile penale au fost făcute pe ascuns, fără a fi explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern şi că nu înţelege „ce a urmărit ministrul Justiţiei prin secretomania” privind OUG 13,  scrie Stiripesurse, citând un interviu al europarlamentarului oferit RFI.

„Problema a apărut de la o discuţie care trebuia să fie una tehnică, despre nişte modificări pe care trebuia să le facă orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru că aşa cerea Curtea Constituţională, dar nişte modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns” a apus Ivan la RFI.
Întrebat ce-ar trebui să înveţe PSD din aceste evenimente din ultimele zile, Cătălin Ivan a spus:
„Eu cred că e o lecţie pe care PSD-ul a învăţat-o, o lecţie dură, pentru că, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a ştiut de textul acestei ordonanţe, nici chiar colegii din guvern ai domnului Florin Iordache nu au ştiut. Eu cred că plătim toţi foarte scump o iniţiativă a unui singur membru al cabinetului Grindeanu”, a mai spus Cătălin Ivan, la RFI, conform Stiripe surse.ro. Europarlamentarul  deplânge ce i se întîmplă, nemeritat,  lui Sorin Grindeanu și plasează întreaga vină pe Florin Iordache. Și alți pesediști afirmă că n-au știut nimic și nimeni n-a consultat partidul, iar unicul vinovat ar fi Iordache. Sunt însă și surse care afirmă că Iordache a primit ordin ferm de la ”cineva”, iar acel cineva l-a amenințat că zboară dacă nu dă drumul imediat ordonanței. Blândețea cu care este lăsat să decidă singur asupra unei eventuale demisii vine și de la bănuiala că ministrul Justiției ar putea povesti cine a făcut presiuni asupra sa, dacă ”va fi bruscat”.

C. Zamfir, AMPress