• Home
  • Prima
  • Pe bani publici, PSD-Dragnea a închiriat avioane private pentru deplasările în Israel, Elveția… Unele deplasări sunt cu iubita

Pe bani publici, PSD-Dragnea a închiriat avioane private pentru deplasările în Israel, Elveția… Unele deplasări sunt cu iubita

dragnea si iubita 1

Liviu Dragnea a fost în Elveția însoțit de iubita sa, Irina Tănase, care a pus ulterior poze pe Instagram cu imagini dintr-o renumită firmă de ceasuri de lux.

Europa Liberă vă prezintă noi informații despre modul în care PSD a cheltuit banii publici încasați de la buget. Social-democrații au probleme să justifice în fața Curții de Conturi sumele plătite pentru avioanele private închiriate pentru Liviu Dragnea și echipa lui.

Modul de acțiune al lui Liviu Dragnea se poate observa analizând Raportul Curții de Conturi, documentele oficiale ale Camerei Deputaților și facturile prezentate de PSD.

Astfel, în timp ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Toate datele arată că traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția, Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici.

PSD refuză să spună dacă Liviu Dragnea, prietena sa, consultanți sau alți oficiali social-democrați se aflau în acele avioane private pe care le închiria. Totul este ținut la secret, deși banii folosiți sunt publici.

În momentul decontului pentru sumele cheltuite în 2018, a început să iasă la lumină această coincidență între vizitele externe ale lui Dragnea și contractele încheiate de PSD pentru închirierea de avioane private.

Fiecare sumă cheltuită de un partid parlamentar care primește subvenție de la stat trebuie însoțită de o factură detaliată a serviciilor pentru care s-a efectuat această plată. Peste 96 milioane de lei ( aproape 20.5 milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018, creșterea explozivă a subvenției fiind votată tot de social-democrați care aveau majoritate în Parlament.

Vezi mai mult pe România.Europaliberă.ro

Parteneri