• Home
  • Știri
  • Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina. 12 marinari au fost evacuați

Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina. 12 marinari au fost evacuați

nava

Explozie la bordul unei nave de marfă sub pavilion Togo, în Marea Neagră, în zona Sulina. Garda de Coastă din Sulina a fost alertată miercuri, în jurul orei 6:50. Echipajul a cerut abandonul pentru că intra apă. Explozia a avut loc, din primele informații, în sala motoarelor. Nava ar fi lovit o mină marină. Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

O navă a Gărzii de Coasta și una a ARSVOM au mers la locul indicat și au recuperat echipajul. 12 marinari, printre care cinci sirieni, patru turci, un libanez și un egiptean, au fost preluați de echipele de intervenţie şi aduși în siguranţă în port. 11 dintre ei au avut atac de panică, iar o persoană are câteva contuzii și acuză dureri.

”În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia”, a transmis Garda de Coastă, potrivit romaniatv.net.

Ambascațiunea se află la 25 de mile în larg în Marea Neagră, între Sulina și canalul Bîstroe.

“Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a fost solicitată să intervină pentru evacuarea şi preluarea echipajului de la bordul navei Seama. La ordinul VTS Sulina şi prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcţia indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord. Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 şi au fost predaţi în siguranţă către echipajul de ambulanţă din Portul Sulina, la ora 08:25”, au precizat reprezentanţii ARSVOM.

Parteneri