Falsul medic italian, prins la vamă în timp ce voia să iasă din țară

Italianul care a ajuns să opereze în mai multe clinici private, fără să aibă studii de medicină, a fost prins la miercuri dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. El voia să iasă din ţară, într-un tren Inter Regio, care circula pe ruta București – Budapesta. Bărbatul s-a legitimat cu un paşaport italian.

Matteo Politi are doar 8 clase, dar şi o condamnare cu suspendare în Italia. Sub numele de Matthew Mode, şi-a elaborat un CV impresionant, pe baza unei diplome false, emisă de o facultate din Priştina – Kosovo.

Astfel a profesat aproape un an, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor. Acum, autoritățile au declanșat anchete de amploare și îi verifică pe toți medicii străini de la noi. Colegiul Medicilor informează că a făcut plângere la Parchet pe 17 ianuarie.
Presupusul medic despre care se ştia că se numește în acte Matteo Politi se pare că avea de fapt o altă identitate.

Distribuie prietenilor

Potrivit stiri.tvr.ro, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că de fapt în cheamă Mecio Molt, nu este Politi Matteo.
“Ăsta este numele de scenă. Lucra pe la Monza și în mall-uri, în cabinete neautorizate. Nu este singurul caz! Mai sunt niște domni care fac astfel de operațiuni. Parchetul de la Sector 1 este sesizat despre aceste cazuri”, a mai spus Gheorghe Iancu.