Fetiţă de 6 ani, somată să achite cheltuielile de spitalizare, altfel suportă executarea silită

O mamă din Iaşi susţine că a primit acasă o somaţie de plată emisă de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiica sa, în vârstă de doar 6 ani, este anunţată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 – 2015.
Mirela S. a postat pe Facebook un apel prin care le cere ieşenilor o soluţie la problema cu care se confruntă. Femeia a precizat că a primit acasă o somaţie de plată de la CJAS Iaşi, emisă pe numele fetiţei sale, în vârstă de 6 ani.
Femeia a adăugat că nu ştia nimic despre vreo datorie la CJAS Iaşi şi că nu are nimic împotrivă să achite suma cerută, dar că nu înţelege de ce nu a fost înştiinţată ea, în calitate de părinte, despre această situaţie, ci fiica ei în vârstă de 6 ani, care abia învaţă să citească şi să scrie.
„Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. În perioada respectivă, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea să primească o asemenea somaţie?! Ce ar trebui să fac?”, a menţionat femeia, potrivit Mediafax.