Fifor: Liberalizarea pieţei de energie – „o ţeapă uriaşă pentru milioane de români şi zeci de mii de companii”

Liberalizarea pieţei de energie este „o ţeapă uriaşă pentru milioane de români şi zeci de mii de companii”, pentru că nu a adus o concurenţă reală, motiv pentru care ar fi nevoie de noi măsuri de sprijin pentru populaţie şi companii, consideră preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

„S-a ajuns la situaţia aberantă ca preţurile de pe piaţa concurenţială să fie mai mari decât cel al serviciului universal. Altfel spus, pentru cel care ar vrea acum să-şi facă mult invocatul contract concurenţial de energie (gaz sau electricitate), factura ar creşte, nu ar scădea; în loc să câştige, ar pierde bani! Talibanii liberalizării, precum USR-iştii Prună sau Ghinea ori liberalii Orban, Cîţu ori Popescu, sunt datori românilor să-şi asume dezastrul actual şi să admită că s-au înşelat catastrofal. Liberalizarea pieţei energiei n-a adus nicio concurenţă reală, tarifele n-au scăzut, populaţia şi economia n-au câştigat nimic”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de către Mihai Fifor.

Deputatul PSD consideră că pe termen scurt „se impune protejarea reală a consumatorilor prin ajustarea corespunzătoare a legislaţiei, dat fiind că Legea Plafonării preţurilor la energie, adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu produce efectele scontate”.