• Home
  • Prima
  • Fiul lui Andrei Pleșu, sub control judiciar, pentru trafic de droguri

Fiul lui Andrei Pleșu, sub control judiciar, pentru trafic de droguri

Mihai Pleșu, fiul filosofului Andrei Pleșu, a fost eliberat noaptea trecută după ce judecătorii au decis ca acesta să se afle sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

„Sunt super fericit ca ajung sa mi vad familia. Sunt praf realmente după experiența asta si vreau sa-mi vad copilul. E o nedreptate”, a spus Mihai Pleșu după ce a părăsit sediul instanței, potrivit realitatea.net.

Mihai Pleşu fusese reţinut de procurori pentru 24 de ore în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după aproximativ 17 ore în care a participat la acţiunea desfăşurată de anchetatori. El a fost adus la Iaşi la orele serii şi, ulterior, i s-au prelevat probe de sânge pentru a se afla dacă a consumat sau nu stupefiante.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, fiul lui Andrei Pleșu ar fi avut o plantație de droguri în București și ar fi vândut stupefiantele chiar la el în casă. În anchetă au lucrat doi investigatori sub acoperire.
Mihai Pleșu ascundea drogurile în casă sau în mașină. Potrivit unor surse, clienții îl sunau și îi spuneau scurt că vin la el pentru câteva minute, de exemplu 15 sau 20. Asta ar fi însemnat că voiau să cumpere tot atâtea grame de cannabis.

Fiul scriitorului Andrei Pleşu a negat acuzațiile de trafic de droguri, dar a recunoscut că este consumator. Pe de o parte el le-a spus anchetatorilor că stupefiantele îl ajută „să cugete și să filozofeze”, dar avocata lui spune că acesta le-ar folosi și pentru probleme medicale.

Mihai Pleşu este acuzat că lua droguri de la un cetățean britanic și aproviziona un dealer din Iași. Acesta din urmă vindea stupefiantele ajutat de iubita lui, în cluburi din oraș. Gramul de cannabis ar fi ajuns la 60-70 de lei.

Parteneri