• Home
  • Prima
  • Florin Cîțu: România merge într-o direcție bună

Florin Cîțu: România merge într-o direcție bună

Premierul demis, Florin Cîțu, a salutat sâmbătă într-o conferință de presă decizia agențiilor Moody’s și Standard and Poor’s de a reconfirma ratingul de țară.

Cîțu vede perspective pozitive pentru România, în ciuda crizei politice, sanitare și economice: ”Am câștigat încrederea agențiilor de rating, a partenerilor și a investitorilor (…). În ciuda tuturor știrilor alarmiste, agențiile confirmă că mergem într-o direcție bună (…). Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

Potrivit rfi.ro, întrebat dacă se gândește la o majorare a salariilor, în condițiile în care creșterea economică nu se reflectă în nivelul de trai, premierul demis a răspuns: ”Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”.

Parteneri