AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Florin Cîțu: România merge într-o direcție bună

 

Premierul demis, Florin Cîțu, a salutat sâmbătă într-o conferință de presă decizia agențiilor Moody’s și Standard and Poor’s de a reconfirma ratingul de țară.

Cîțu vede perspective pozitive pentru România, în ciuda crizei politice, sanitare și economice: ”Am câștigat încrederea agențiilor de rating, a partenerilor și a investitorilor (…). În ciuda tuturor știrilor alarmiste, agențiile confirmă că mergem într-o direcție bună (…). Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

Potrivit rfi.ro, întrebat dacă se gândește la o majorare a salariilor, în condițiile în care creșterea economică nu se reflectă în nivelul de trai, premierul demis a răspuns: ”Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!