AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Florin Cîțu: Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie

 

Premierul Florin Cîţu a declarat că până în prezent merge bine campania de vaccinare, însă aceasta trebuie accelerată pentru ca Guvernul să ia noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, când este fixată o ţintă de vaccinare a 5 milioane de persoane.

Întrebat dacă va fi atins acest obiectiv de vaccinare până la 1 iunie, premierul a susținut că există aceste borne tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare, iar Executivul vrea să ia noi măsuri de la această dată.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem”, a spus Cîţu, potrivit News.ro, citată de hotnews.ro.

„Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres – am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună. Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare”, a declarat șeful Guvernului, felicitându-și miniștrii care au ieșit sâmbătă pentru impulsionarea campaniei de vaccinare.

”Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât suntem mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă. Vom vedea la 1 iunie. Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem.

Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se poate întâmpla altceva”, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!