• Home
  • Editoriale
  • Florin Tănăsescu: DAŢI-VĂ CU PARFUM ŞI VOTAŢI „NUŞTIMCUM”!

Florin Tănăsescu: DAŢI-VĂ CU PARFUM ŞI VOTAŢI „NUŞTIMCUM”!

tanasescu foto nou

Dacă aşa era cunoscut, fin’că aşa-i zicea lumea după ce-l vedea la televizor, doar n-o să-l botezăm noi, acum: „Știucum”.
Aşa că spunem povestea domnului „Nuştiucum” şi-a partïdului din care face parte: „Nuştimcum”.
El, ca persoană fizică, s-a întâlnit într-o zi, pe drum, cu un votant. Amărâtul l-a întrebat cum de i-a venit factura la gaze cât casa. Şi la lumină… Şi la alte angarale.
„Nuştiucum” s-a scărpinat după ceafă, s-a uitat cu milă la interlocutor, ş-apoi l-a lămurit buştean: „Habar n-am, dar rezolvăm noi!”.
„Noi” însemnând mai mulţi domni din ăştia, cu aceleaşi nume şi interese, reuniţi sub stindardul „Nuştimcum”.
De exemplu, la o demonstraţie anti-tutun, această grupare care doreşte depoluarea aerului autohton şi interzicerea ăluia de import avea pancarte pe care scria „Nuştimcum a ajuns în halul ăsta ţara! Dar o salvăm noi”.
Aveau chiar şi echipă de fotbal, şi galerie. D-aia, când partidul ăsta avea meciuri pe stradă cu nefericiţii care nu-nţelegeau programul său electoral, ultraşii scandau: „Nuştimcum, bum-bum, bum-bum, bum-bum!”.
Scandarea s-a prins ca râia de oaie. Aşa că, la orice conferinţă, dacă o reporteriţă întreba „De ce nivelul de trai la români e scăzut?, răspunsul era, invariabil: „Nuştimcum, bum-bum, bum-bum- bum!”.
Un Oarecare – că noi, pentru ei, suntem Fiteşcine – care a răspuns prezent ori de câte ori a fost chemat la votare, a strigat:
„Cum nu stiţi, mă, că de când mă ştiu eu aţi fost la guvernare?”.
Vicepreşedintele partidului – îl cheamă „Adjunct-Ştiucum, da’ nu spun”- i-a tăiat macaroana: „Ia vezi-ţi de treburile matale, măi Neicanimeni.
Că Orecare, Fiteşcine sau Neicanimeni suntem unii dintre noi p-aici.
În urma unor aşa răspunsuri cu tâlc, la astfel de îndemnuri pline de înţelepciune, partidul „Nuştimcum” creştea în sondaje…
Nimeni nu ştie cum!
Unii au găsit răspunsul la întrebare: sunt oameni deştepţi foc, care fac multe, dar nu spun.
Alţii au explicat că printre ei sunt oameni gânditori – descendenţi din spiţa lui Socrate, de exemplu -, care nu vorbesc, doar gândesc.
Aşa că, noi – Fiteşcine, Oareşcare, Neicanimeni- votăm partidul „Nuştimcum”.
Când mergeţi la vot, să vă daţi cu parfum!

(din ziarulprahova.ro)

Parteneri