Florin Tănăsescu: SONDAJ BUTOI: CU CINE VOTĂM NOI?

tanasescu foto nou 1

Pe vremea asta ploioasă, când unii stau în casă şi numără banii datoraţi cămătarilor, un grup de legumicultori de la Institutul de cercetare BUTOI a studiat murăturile.
La obiect, au coborât în beci să vadă stadiul de acreală şi nivelul la care au ajuns ele în preferinţele/intenţiile de vot ale românilor.
Rezultate, cu o marjă de eroare plus/minus o doagă de la butie:
Varza s-a ridicat, conform aşteptărilor, deasupra liniei de plutire. Nu contează culoarea, ci intenţia de vot a mediului rural.
Gogonelele-bietele stau şi ele pe unde-apucă. Dacă una-ndrăzneşte să iasă mai la suprafaţă, o trage-napoi o aţă. N-au depăşit încă pragul de cinci la sută, deci slabe speranţe să fie vreuna d-asta consilieră pe la vreo primărie.
Ţelina face ce face de vreo treizeci de ani încoace: încurcă socotelile altora. Ea este de fapt aţa care încurcă socotelile gogonelelor.
La fel stă treba şi cu leuşteanul.
Tot pe vremea asta friguroasă, când ţi-e milă să scoţi din primărie pe unul din opoziţie, aceiaşi gospodari legumicultori au mai constatat că morcovii au suferit mutaţii genetice serioase.
Pe de-o parte, au emoţii – ca să ne exprimăm mai elegant – iar pe de alta, chiar vorbesc, de zici că-s prunele la fiert.
Un scurt dialog: „Ce ne facem, mă, dacă nu prindem măcar trei primării de oraşe cum ar fi Jimbolia, Copşa Mare şi a Mică?” Ajungem amestec pentru salata boeuf, iar noi vrem să mâncăm tort.
Conopida stă cuminte. Adică ea ştie că la primărie nu prea-i loc de sexul slab, decât prin consiliul conopidal. Sau, cum s-a întâmplat de ani şi ani încoace, la făcut cafele. Chestie care, până la urmă, nu îi displace.
Castraveciorii n-au pretenţii foarte mari. Plutesc în derivă şi dacă s-o-ntâmpla să fie în preferinţele electoratului, vor da din coadă. Chiar dacă n-au…
Ardeii iuţi sunt şi ei cuminţei. Stau la pândă şi, când intenţia de vot – să zicem pentru varză – primează, sunt scoşi la înaintare. Cine-i scoate din postura de fundaşi şi-i bagă atacanţi, legumicultorii nu spun.
Doar atenţionează: „Atenţie, că ăştia ustură tare!”.
Cam atât, deocamdată, despre datele prezentate de institutul BUTOI.
Vom reveni cu informaţii din bazinul electoral-murătural când va fi soare şi va înflori rapiţa. Iar unii dintre noi ne vom băga pielea la saramură.
Şi afară plouă, plouă, vine ea data de nouă…
Iunie!

(din ziarulprahova.ro)

Parteneri