Folosește acest amestec și ficatul tău va funcționa precum un ceas elvețian

 

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, iar alimentele procesate si cele de tip fast-food il impiedica sa functioneze normal.

Ficatul joaca un rol esential in mentinerea unei sanatati optime. Functia sa este de a metaboliza alimentele si grasimile, precum si de a elimina toxinele si celelalte substante nocive care patrund in organism. Atunci cand ficatul nu functioneaza cum trebuie, toate celelalte organe ale corpului au de suferit.

Distribuie prietenilor

De aceea, este extrem de important sa te ingrijesti de starea ficatului. Desi este „purificatorul” organismului, si el are nevoie, din cand in cand, de o detoxifiere corespunzatoare.

Acesta este principalul motiv pentru care se recomanda sa faci in mod periodic cate o cura scurta de detoxifiere, iar amestecul pe care ti-l prezentam in continuare este excelent in acest scop.

Vei avea nevoie de:

50 de grame varza proaspata,

1/2 de lamaie,

25 g telina,

100 de grame de pere proaspete,

O bucata de ghimbir de aprox. 2 cm,

150 de ml apa,

2-3 frunze de menta.

Preparare:

Taie in cubulete mici perele, varza, telina si ghimbirul, pune-le in blender si toarna peste ele putina apa (aproximativ 50 de ml). Porneste blender-ul si amesteca bine ingredientele. Adauga apoi sucul de lamaie, menta, si restul cantitatii de apa. Daca ti se pare prea gros, mai poti adauga apa.

Amesteca din nou si preparatul este gata!

Acesta ar trebui sa-ti fie “micul dejun” timp de 14 zile, acesta fiind timpul necesar ficatului sa se curete. Restul meselor poti sa le servesti in mod normal.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com