AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Fondatorul BioNTech: Virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii

 

Fondatorul BioNTech, partener cu Pfizer la fabricarea unuia dintre primele vaccinuri coronavirus aprobat pentru utilizare, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii, în ciuda întârzierii campaniilor de vaccinare în multe ţări din blocul european.

Deşi guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici cu privire la începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, iar problemele de aprovizionare făcând blocul comunitar să rămână cu mult în urma unor țări precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite, fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, s-a declarat optimist că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil să se asigure că 70% dintre germani vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puține probleme, scrie Reuters, citată de observatornews.ro.

“În multe țări europene și SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricţii până la sfârșitul verii”, a spus el pentru ziarul Welt am Sonntag. “Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutații, dar nu ne vor speria”.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!