AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Fost ministru al Educației, despre testarea antidrog din instituțiile de învățământ: Copiii au adus drogurile în această ţară? Trebuie să căutăm responsabilii în altă parte, nu în şcoală

Testarea antidrog în școli este o spoială în materie de soluții pentru această problemă gravă, consideră fostul ministru al Educației, profesorul Mircea Miclea. Este, de fapt, o modalitate prin care puterea se derobează de rezolvarea acestui fenomen, în condiţiile în care responsabilitatea este integrală la nivelul decidenților politici.

„Vreau să vă întreb: copiii au adus drogurile în această ţară? Copiii au făcut posibil un trafic atât de intens de droguri în această ţară? Profesorii din şcoli au favorizat lucrul acesta? Nu sunt deloc împotriva unor programe de conştientizare a riscurilor pentru consumul de droguri şi a implicării profesorilor pentru a descuraja consumul de droguri. Cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute, dar să subliniez încă o dată, e vorba de efecte”, a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, la TVR Info, potrivit stiri.tvr.ro.

”Deci noi vrem să tratăm efectele, să facem tratamente cosmetice, să dăm cu cremă pe faţă ca să nu ni se mai vadă ridurile sau vrem să tratăm cauza? Şi atunci trebuie să ne uităm spre alte instituţii datorită ineficienţei cărora s-a ajuns la situaţia ca în ţară să fie atâtea zeci de tone de droguri, în care traficul să înflorească fără niciun fel de problemă şi să ajungă drogurile în faţa şcolii sau chiar în interiorul şcolilor, deci cred că trebuie să căutăm responsabilii în altă parte şi nu în şcoală”, a explicat Mircea Miclea.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!