Fost ministru al Justiției despre lista SIPA: O colecție de nume care dă apă la moară detractorilor justiției

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, consideră că lista cu numele celor care au intrat în arhiva SIPA este „o colecție de nume care dă apă la moară detractorilor justiției”.

„Ministerul Justiției se reformează. Elementul esențial al reformei: îndepărtarea magistraților detașați in minister. Dacă scopul este un minister al justiției fără magistrați, este o falsa reforma. Și una periculoasa. Nu cunosc niciun minister al justiției din vreun stat membru in care magistrații sa aibă interzis. Este o premiera in UE, una trista…
Cat despre lista cu cei care au intrat in arhiva SIPA, ar fi fost util ca in dreptul fiecărui nume sa se spună funcția persoanei. Altfel e o colecție de nume care da apa la moara detractorilor justiției.
Pentru ca dacă cineva se mai întreabă, toate aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare in corpore a unei puteri in stat.
PS Sunt curioasa ce spun asociațiile de magistrați despre toate acestea. Anul trecut făceau scrisori deschise săptămânal. Acum e tăcere”, a scris Raluca Prună, joi, pe pagina sa de facebook.

Giorgiana Radu, AMPress