Fost ministru al Sănătății, despre relația Bodog-Lucan: „Nu știm de ieri, de astăzi…”

 

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, comentează cazul chirurgului Lucan și relația acestuia cu Florian Bodog.
„Despre relația privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu știm de ieri, de astăzi. Înțeleg că ar fi și rude, ceva nași/fini în familie… sper să aflăm cu toții în curând.
Decapitarea Corpului de Control (exact așa cum amenințase domnul Lucan) nu venea decât să confirme ceea ce știam… că amenințările domnului Lucan aveau ca bază relația privilegiată cu politicienii ce aveau să se instaleze din nou după alegeri”, a scris Voiculescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, fostul ministru al Sănătății a făcut referire și la informatorii din minister și „controlul de formă”.
„Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informații clasificate din interiorul ministerului… știam de asemenea. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuți. Despre alții, sper să aflăm cu toții mai devreme sau mai târziu.

La insistențele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în August și in Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control.
Astfel, în perioada 15.05.2017-26.05.2017, cand 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătății și membrii ai Casei de Asigurări de Sănătate București) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile… să găsească cât mai puține lucru… misiune de care echipa s-a achitat cu brio.
Iar pentru asta, au fost tratați cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) – deși legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele – cu mese și băutură la discreție (un mic detaliu demn de alte epoci vedeți în fotografiile atașate).
Factura care la un calcul simplu ar trebui să depășească 6000 de euro… nu știm cine a achitat-o”, a mai scris Vlad Voiculescu, pe pagina de socializare.

Aurelia Apostol, AMPress