AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Fost ministru al Sănătății: Medicii români refuză să raporteze infecțiile nosocomiale ca să nu suporte consecințele legale

 

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a făcut acuzații grave la adresa personalului medical din spitale. Ea a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că medicii refuză să raporteze infecțiile nosocomiale ca să nu suporte consecințele legale.

Din această cauză există o subraportare a infecţiilor nosocomiale, incidenţa fiind dublă faţă de media Uniunii Europene. Medicii raportează doar 1% şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical.

”Este clar o subraportare, incidenţa este dublă faţă de media Uniunii Europene. Conform estimărilor, incidenţa este dublă, faţă de medie, dar noi raportăm 1%, şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical”, a spus fostul ministru, potrivit b1tv.ro.

Ea a precizat că ”nu există această cultură, pur şi simplu, în a raporta real ce se întâmplă în spitale, din cauza fricii de consecinţele medico-legale”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!